Een nieuw kunstgebit? Laat het maken door Hoeksma Dental Art in Culemborg
Hoeksma Dental Art
zorgt voor de klik met uw gebit

Speel op zeker met de gebitsbeschermers van Playsafe

Slaat u vaak een balletje, deelt u wel eens rake klappen uit in de boksring of doet u aan andere sporten die een gevaar kunnen zijn voor uw tanden? Dan weet u dat het noodzaak is om uw tanden goed te beschermen. Bij Hoeksma Dental Art vervaardigen wij gebitsbeschermers volgens de Playsafe-methode.
 

Een betrouwbare tandtechnicus vindt u bij Hoeksma Dental Art

Bescherm uw gebit

De ideale gebitsbeschermer biedt maximale bescherming tegen schade aan de tanden. De gebitsbeschermer zit stevig, maar ook prettig. Daarnaast mag het de ademhaling niet verstoren.


Een gebitsbeschermer werkt als schokdemper, waarbij de kracht van klappen in het gezicht – door bijvoorbeeld een bal of hockeypuck – over een groter gebied verspreid wordt. Eventueel letsel wordt aanzienlijk verminderd of zelfs voorkomen. 

Playsafe

Wij vervaardigen gebitsbeschermers volgens de Playsafe methode. Daar onderscheiden wij de volgende typen in:

  • Heavy-Pro: een 3-laags beschermer waar van de middelste laag hard is. U kunt deze gebruiken bij squash, polo, rugby, kickboxen, karate, skateboarden, ijshockey, veldhockey, rolschaatsen of skeeleren. Kortom, alle sporten waarbij extreem harde en kleine raakvlakken uw gezicht kunnen raken.
  • Light-Pro: een 3-laags beschermer die is aanbevolen bij weinig ruimte in de mond, bijvoorbeeld bij kinderen. Deze kan gebruikt worden bij squash, polo, rugby, kickboxen, karate, skateboarden, ijshockey, veldhockey, rolschaatsen of skeeleren.
  • Medium: een 2-laags beschermer. Te gebruiken bij: boxen, voetbal, paardrijden, motorcross, mountainbiking, judo, handbal, worstelen, waterpolo en alle sporten waarbij slagen of contact met een groot oppervlak een risico vormen voor uw gezicht.
  • Light: een 2-laags beschermer die is aanbeloven bij weinig ruimte in de mond. Te gebruiken bij: : boxen, voetbal, paardrijden, motorcross, mountainbiking, judo, handbal, worstelen, waterpolo en alle sporten waarbij slagen of contact met een groot oppervlak een risico vormen voor uw gezicht.

Alle deze types kunnen een aantal keer worden aangepast aan de veranderende positie van uw tanden en kiezen. Daarnaast kunt u kiezen 15 enkele kleuren en 10 freestyle kleuren. Zo is het mogelijk om kleuren met elkaar combineren, bijvoorbeeld om de kleuren van uw club in mond te dragen!

Voor een goede tandprothese komt u naar Hoeksma Dental Art

Handige informatie

U kunt een naamsticker op uw gebitsbeschermer plaatsen, zodat u hem minder snel kwijtraakt en voorkomt dat iemand anders hem gebruikt.

Om lang plezier te hebben van uw gebitsbeschermer raden wij aan om:

  • niet te knippen of snijden in de beschermer;
  • het schoonmaken van de beschermer alleen met koud water te doen;
  • geen mondspoelmiddelen of reinigingsmiddelen te gebruiken;
  • niet te kauwen op de beschermer;
  • de beschermer niet bloot te stellen aan extreme hitte van een wasmachine of droger;
  • de gebitsbeschermer alleen zelf te gebruiken.

Het aanmeten van de gebitsbeschermer kan door uw tandarts worden gedaan, maar ook rechtstreeks in ons tandtechnisch laboratorium.

Bent u een sportclub en wilt u collectief beschermers laten maken? Bel 0345-518054 voor uw clubkorting!