Speelt u veel sporten? Denk aan eens een gebitsbeschermer
Voor elk gebit zet
Hoeksma Dental Art
een tandje bij

Het beste kroon- en brugwerk voor uw patiënten

Moet er kroon- of brugwerk plaatsvinden en besteedt u dit liever uit aan een tandtechnicus? Bij Hoeksma Dental Art in Culemborg maken we voor uw praktijk het beste en mooiste kroon- en brugwerk. Uw patiënten zullen u toelachen!
 

Bent u als tandarts op zoek naar een allround tandtechnisch laboratorium? Hoeksma Dental Art in Culemborg is de juiste keuze

Hoeksma Dental Art maakt het voor u

U kunt al uw kroon- en brugwerk door de tandtechnici bij Hoeksma Dental Art laten maken, snel en professioneel. Wij houden gedurende het hele proces nauw contact. Het is het ook mogelijk om de patiënt in het laboratorium te ontvangen om bijvoorbeeld de juiste tandkleur te bepalen. We maken alles in eigen huis en kunnen het door onze eigen bezorgdienst bij u af laten leveren.

Voor alle tandprotheses en kunstgebitten komt u naar Hoeksma Dental Art

Goudtechniek

We produceren alle soorten kronen en bruggen op onze goudafdeling. Van enkelvoudige kronen tot gecompliceerde brugconstructies die met uiterste precisie worden gemodelleerd en gegoten. In combinatie met deze kronen of brugconstructies kunnen eventueel freesingen, attachments en steggen met behulp van de surveyor worden ingegoten.


Voor de attachments maken wij voornamelijk gebruik van de verscheidende systemen van Ceka en Cendres & Meateaux. We beschikken over verschillende merken legeringen die onderling uiteenlopen qua kleur, hardheid, breukbestendigheid en klassenaanduiding.


Natuurlijk hebben u en uw patiënt specifieke wensen. We vervaardigen dit alles alleen in samenspraak. Zo weet uw patiënt precies wat hij of zij kan verwachten.

Klikgebitten en tandprotheses laat u maken door Hoeksma Dental Art

Porseleintechniek

Op onze moderne porseleinafdeling werken wij aan volkeramische kronen, inlays, vmk’s en brugconstructies. Dat doen wij met vakmanschap en een vaste hand. Porseleintechniek is een complexe techniek waarbij het belangrijk is om niet alleen op de esthetiek te letten, maar met name op de juiste kleur. We besteden daarom veel zorg en aandacht aan het vervaardigen van levendige esthetische kronen met mamelons, transparante zones, opalescentie en andere kleurschakeringen.


De porseleintechniek is te verdelen in:

  • opgebakken metaalconstructies
  • metaalvrije constructies (zogenaamde vol-keramische kronen)


We fabriceren beide systemen. Voor zowel de metaalkeramiek als de metaalvrije werkstukken maken wij gebruik van het bekende porseleinmerk Vita. De juiste kleurbepaling is essentieel voor het eindresultaat van de kroon of brug. Op afspraak ontvangen wij de patiënt bij uw praktijk of in ons laboratorium.

De juiste tandprothese voor uw cliënten  laat u maken bij Hoeksma Dental Art

CAD-CAM onderstructuren

Eindeloos schaven aan een gipsmodel is niet langer nodig. Bij Hoeksma Dental Art in Culemborg maken we gebruik van de CAD-CAM technologie. Dit houdt in dat we met behulp van de computer tot in de millimeter precieze onderstructuren kunnen produceren. Dat doen wij op basis van zirkonium, staal, titanium, edel- en halfedele legeringen.

Het heeft veel voordelen om de onderstructuren volledig te ondersteunen, met name bij zirkonium. De hoeveelheid chipping neemt hierdoor namelijk aanzienlijk af.

 

Heeft u een mondscanner? Ook met deze data maken wij voor u de fraaiste werkstukken!