Ervaren tandtechnici zitten bij Hoeksma Dental Art
Voor elk gebit zet
Hoeksma Dental Art
een tandje bij

De juiste implantaten voor uw patiënten

Sinds 2011 is Hoeksma Dental Art gespecialiseerd in het implanteren van zowel dentate als edentate kaken. Door de samenwerking met tandarts-implantoloog Peter de Ranitz kunnen wij in onze behandelkamers uw patiënten op doorverwijzing van implantaten voorzien.
 

Speelt u veel sporten? Denk aan eens een gebitsbeschermer

Waarom implantologie?

Gebits- en tandimplantaten zijn de beste en meest natuurlijke vervanging voor eigen tanden en kiezen. Vaak worden gebitsimplantaten geplaatst wanneer de eigen tanden door bijvoorbeeld ouderdom of tandziekte niet meer gezond genoeg zijn. Of bij ongevallen en sportincidenten. Dat kan ook als individuele tandvervanging.


Gebitsimplantaten zijn vrijwel niet van echte tanden te onderscheiden. Uw patiënt eet en kauwt er gemakkelijk mee.

Opstellen behandelplan

Het opstellen van een duidelijk behandelplan is noodzakelijk voor zowel u, uw patiënt als voor ons. We gaan in de eerste afspraak  het definitieve behandelplan vaststellen. Wanneer alles helder is voor de patiënt en hij of zij hiermee akkoord is beginnen we met de behandeling.


Mogelijk moeten er een aantal voorbereidende behandelingen moeten worden uitgevoerd voor we kunnen beginnen met de daadwerkelijke implantologische behandeling. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met het niveau van de mondhygiëne, de conditie van het tandvlees en de staat van de bestaande vullingen of kronen. Het kan voorkomen dat er 1 of meerdere tanden of kiezen moeten worden verwijderd.


We verstrekken de noodzakelijke recepten voor uw patiënt en maken een afspraak voor het herstel van de kaakwal (mocht dit nodig zijn) en het feitelijk plaatsen van de implantaten.

Vervaardigen van de suprastructuur

Een suprastructuur is een kroon, burg of prothese. Na de periode van heling bij uw patiënt wordt het implantaat weer blootgelegd en wordt er een suprastructuur op geplaatst. Dit kan een enkele kroon zijn, een (vaste) brug of een (uitneembare) prothese.


Het aanmeten hiervan kan door uzelf worden gedaan of door 1 van onze klinische technici.