Hoeksma Dental Art

Een stralend gebit bij Hoeksma Dental Art

Voor een stralend en gezond gebit ben je bij Centrum voor Mondzorg Hoeksma Dental Art op de juiste plek. Aan de Beesdseweg in Culemborg komen patiënten al jarenlang voor de verzorging van hun gebit. Naast het tandtechnisch laboratorium bieden zij algemene en preventieve tandzorg, maar ook specialistische zorg zoals kleine chirurgische ingrepen en implantologie. “Om zo alles onder één dak aan te bieden waarin we de patiënt volledig kunnen ontzorgen, als het nodig is zelfs onder algehele narcose!”

Eigenaar Alfred Hoeksma heeft al ruim dertig jaar ervaring in het vak. Dit begon allemaal in hetzelfde tandtechnisch laboratorium in Culemborg. “Ik vond het leuk om met mijn handen iets te maken. Daarom heb ik toen de opleiding tandtechniek gevolgd en aansluitend nog een specialisatie prothetiek gedaan. Na een paar jaar kreeg ik de mogelijkheid om het bedrijf over te nemen.”

Nadat er steeds meer prothese aanvragen binnenkwamen van andere tandartspraktijken, besloot Alfred de opleiding gebitsprotheses aanmeten te volgen zodat hij zelf patiënten kon ontvangen. “Ik merkte dat het voor mij en de patiënten veel makkelijker werkt als ik ze persoonlijk zie. In 2010 heb ik daarom dit pand gekocht en kon ik mijn werkzaamheden verder uitbreiden.”

 

Overnemen en verbouwen
Doordat de praktijk goed draait, besluit Alfred in 2020 nogmaals uit te breiden. “Het pand naast mij kwam te koop en na overleg met tandarts van Os uit Culemborg, die na ruim 40 jaar graag rustig naar zijn pensionering toe wilde werken, hebben we besloten zijn praktijk over te nemen en alhier samen te voegen. Ik werkte al heel lang met hem samen en op deze manier komen er meer patiënten over de vloer die we compleet kunnen verzorgen.”

Na de grote verbouwing en verhuizing hopen ze op een frisse start. Maar de coronacrisis gooit dan al snel veel roet in het eten. “Dit was een hele vervelende periode want we moesten onze deuren gelijk weer sluiten. Gelukkig merk je daar nu steeds minder van. Daar ben ik heel blij mee.”

 

Centrum voor Mondzorg Hoeksma Dental Art
In de praktijk staat er een team van tandartsen en (preventie)-assistentes klaar. Zij bieden de reguliere en specialistische tandzorg van jong tot oud aan. “Boven in het pand is ons tandtechnisch laboratorium waardoor we aan de hand van korte lijntjes hele mooie werkstukken kunnen maken.” Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een kunst(klik)gebit, kroon op implantaat, kroon- en brugwerk en gebitbeschermers. “We zijn een allround tandtechnisch laboratorium waarbij we graag de beste
keuze voor onze patiënten aanbieden.”

Dit doel wil Hoeksma Dental Art blijven nastreven. Daarom doet hij regelmatig aan nascholing, is hij bezig met het investeren in nieuwe apparatuur, hanteert hij een strikt protocol en toetst hij producten. “Hierin speelt digitalisering een grote rol. Steeds meer werkstukken worden gemaakt via een computer of een 3D-printer. We zorgen ervoor dat alles nauwkeurig gebeurt. Wij vinden het namelijk belangrijk om patiënten goed, betrouwbaar en zorgvuldig te kunnen helpen.” 

 

Nieuwe gezichten
Onlangs is tandarts Gert Jan van Os met welverdiend pensioen gegaan waardoor het belangrijk was om nieuwe tandartsen aan te nemen. “Inmiddels hebben we ervaren gediplomeerde tandartsen aan ons team toegevoegd. Hierdoor is er ook weer ruimte voor nieuwe patiënten in onze praktijk.”

Vanwege de groeiende praktijk is er zowel in het laboratorium als de praktijk momenteel plaats voor extra medewerkers. “Hier hebben we enkele vacatures voor openstaan. Mensen mogen altijd bellen of mailen als ze een mooi vak willen leren.” Opzoek naar een modern centrum voor mondzorg met een inpandig allround tandtechnisch laboratorium? Dan ben je bij Hoeksma Dental Art in Culemborg op de juiste plek. “We willen patiënten helpen, ontzien en vooral een lach op hun gezicht toveren. Dat is het mooiste van dit vak.”

Uw tanden, Onze zorg!

0
Feed

Schrijf een reactie

Hoeksma Dental Art

Beesdseweg 3-1
4104 AW Culemborg

KvK:

11025979 / 76494829

Openingstijden

Maandag 08:30 - 17:00

Dinsdag 08:30 - 17:00

Woensdag 08:30 - 17:00

Donderdag 08:30 - 17:00

Vrijdag 08:30 - 17:00

Zaterdag Gesloten

Zondag Gesloten

Maandag 08:30 - 17:00

Dinsdag 08:30 - 17:00

Woensdag 08:30 - 17:00

Donderdag 08:30 - 17:00

Vrijdag 08:30 - 17:00

Zaterdag Gesloten

Zondag Gesloten

  • Voorbeeldlabel Subtekst

In verband met lunchpauze zijn wij van 12:30 tot 13:00 niet bereikbaar.

Hoeksma Dental Art: van kunstgebit naar klikgebit.