Hoeksma Dental Art
zorgt voor de klik met uw gebit

Nieuw kunstgebit in Culemborg

Uw gebit is het eerste dat opvalt. Heeft u mooie witte parels op een rijtje of zijn uw tanden door de jaren heen steeds ongezonder geworden? Door slijtage, roken, alcohol of ouderdom kunnen uw tanden verzwakken. Het kan zijn dat ze vervangen moeten worden. Een gebitsprothese kan dan de oplossing zijn om weer een stralende lach te krijgen. Hoeksma Dental Art helpt u graag met uw kunstgebit.

Uw nieuwe gebitsprothese

Een gebitsprothese – ook wel kunstgebit – vervangt (een deel van) uw tanden en kiezen. Deze vervanging is niet van echt te onderscheiden. Hoeksma Dental Art is gespecialiseerd in het aanmeten en maken van uw nieuwe gebitsprothese. 


Niet alleen is het belangrijk dat uw kunstgebit er natuurlijk uitziet, ook moet hij aansluiten en passen bij uw gezicht. Het kan bijvoorbeeld zijn dat door het ontbreken van eigen tanden de vorm van de mond is veranderd en uw kaak is gekrompen. Wij zorgen ervoor dat elke aanpassing die wij maken resulteert in een mooi en kloppend plaatje.

Wat zijn de kosten?

Een kunstgebit wordt voor 75 % vergoed door de basisverzekering. Hiervoor heeft u geen aanvullende verzekering nodig. U betaalt alleen een eigen bijdrage van 25% en uw verplichte eigen risico van minimaal € 385,- Heeft u een aanvullende verzekering? Dan kan het zijn dat het gedeeltelijk of zelfs geheel vergoed wordt. Neem hiervoor contact op met uw eigen zorgverzekeraar. Over het algemeen vergoeden verzekeraars om de 5 jaar een kunstgebit, is dit eerder nodig dan vragen wij voor u een machtiging aan.

Controle

Na het plaatsen van uw gebitsprothese maken we een afspraak. Over het algemeen vindt deze plaats na 2 weken. Om pijn voor te zijn en om het loszitten van uw kunstgebit op tijd te constateren, raden wij u aan 1 keer in de 3 jaar een afspraak te maken voor een nacontrole.


Zijn er klachten? Dan maken wij uw kunstgebit weer passend of adviseren we u tijdig om een nieuw kunstgebit te laten maken. Tenslotte is ook uw kunstgebit aan slijtage onderhevig. Tijdens de afspraak controleren we meteen of uw hele mond gezond is.

Maak een afspraak

Hoe gaat het in zijn werk?

Het aanmeten en plaatsen van een kunstgebit duurt ongeveer 5 tot 6 weken. Er zijn in totaal zes afspraken:

  • 1e afspraak: kennismaking en voorlopige kaakafdruk
  • 2e afspraak: gedetailleerde kaakafdruk
  • 3e afspraak: beetregistratie, kleur en nieuwe tanden/kiezen uitzoeken + overige wensen bespreken
  • 4e afspraak: nieuw kunstgebit passen (bent u er tevreden mee of moeten er nog aanpassingen worden gedaan?)
  • 5e afspraak: definitieve kunstgebit plaatsen
  • 6e afspraak: nacontrole en verhelpen van eventuele pijnplekken
Vraag meer informatie aan

Veel gestelde vragen

Is het makkelijk wennen?

De huidige kunstgebitten zijn een stuk comfortabeler dan die van vroeger. Geef uw mond echter de tijd om te wennen aan uw nieuwe gebit. Uw kaak, tong en wangspieren hebben tijd nodig om zich aan te passen. Voor een goed resultaat is het van groot belang dat uw nieuwe kunstgebit in uw mond blijft en u er meteen mee probeert te eten en praten. Heeft u aanhoudende pijn? Dan kunnen we uw kunstgebit bijstellen. Draag hem minimaal 10 uur voor de afspraak, zodat we goed kunnen zien waar uw kunstgebit gecorrigeerd moet worden. Vijl, schuur of lijm nooit zelf aan uw kunstgebit. Niet alleen is dit gevaarlijk, maar dan vervalt ook uw garantie.


Slapen met of zonder kunstgebit?

Het beste kunt u uw gebitsprothese voor het slapen uitdoen. Op deze manier krijgen uw kaken de nodige rust. Vindt u een mond zonder tanden en kiezen geen prettig idee? Doet u dan in elk geval de onderprothese uit. Wanneer u uw kunstgebit niet draagt, kunt u hem bewaren in een bakje met water.

Hoe maakt u het kunstgebit schoon?

Een kunstgebit moet net zoals uw eigen gebit met regelmaat schoongemaakt worden, anders blijven er mogelijk voedselresten achter. Wordt dit niet verwijderd, dan kan uw tandvlees gaan ontsteken. Het beste kunt u na elke maaltijd uw kunstgebit reinigen met een speciale kunstgebitborstel, water en (vloeibare) zeep. Gebruik geen tandpasta, dit schuurt namelijk te veel. 


Heeft u last van tandsteen op uw kunstgebit? Leg het dan een nacht in een bekertje met schoonmaakazijn en de volgende ochtend kunt u met gemak het tandsteen van uw kunstgebit afborstelen. 


Ook uw tandvlees moet worden schoongemaakt. Masseer 1 keer per dag het tandvlees met een zachte tandenborstel en eventueel wat tandpasta.

Neem contact met ons op

Hoeksma Dental Art

Beesdseweg 3-1
4104 AW Culemborg

KvK:

11025979 / 76494829

Contactgegevens

    0345 - 518 054

   info@hoeksma-dentalart.nl

Openingstijden

Maandag 08:30 - 17:00

Dinsdag 08:30 - 17:00

Woensdag 08:30 - 17:00

Donderdag 08:30 - 17:00

Vrijdag 08:30 - 12:00

Zaterdag Gesloten

Zondag Gesloten

In verband met lunchpauze zijn wij van 12:30 tot 13:00 niet bereikbaar.

Hoeksma Dental Art: van kunstgebit naar klikgebit.