Een nieuw klikgebit voor een stralende lach

Een klikgebit: Een zeker gevoel!

Heeft u last van uw huidige kunstgebit? Zit hij los of voel hij pijnlijk aan? Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u moeite heeft met eten, spreken of zelfs lachen door uw eigen gebit. Hoeksma Dental Art helpt u graag verder met uw eigen klikgebit.

Wilt u een nieuw gebit?

Gebit- en tandimplantaten

Voelt uw kunstgebit niet prettig? Komt er veel voedsel onder? Overweeg een implantaatprothese ofwel klikgebit. Een klikgebit wordt vastgeklikt met minimaal 2 implantaten in de onderkaak en 4 voor de bovenkaak. Dit zit dan stevig vast, maar is wel uitneembaar. Zo is het klikgebit en uw mond makkelijk te reinigen.

Wat is een implantaat?

Een implantaat vervangt permanent uw tand- of kieswortels. Het implantaat ziet eruit als een klein schroefje en wordt gemaakt van weefselvriendelijk materiaal (titanium), wat daardoor volledig door het lichaam wordt geaccepteerd.

Implantaten zijn niet alleen geschikt voor klikgebitten en volledige gebitsprotheses. Op een individueel tandimplantaat kan bijvoorbeeld een kroon worden geplaatst of een brug worden gemaakt.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wanneer kiest u voor een klikgebit?

Er zijn verschillende mogelijkheden waardoor u kunt besluiten dat een klikgebit de juiste keuze is voor u. Het kan zijn dat uw kunstgebit niet meer comfortabel aanvoelt of dat u er zelfs pijn van krijgt. Daarnaast kan het verlies van tanden en kiezen ervoor zorgen dat het kaakbot slinkt, waardoor het kunstgebit losser gaat zitten. Eten en praten wordt daardoor moeilijker en uw tandvlees kan geïrriteerd raken of pijn doen. Wanneer u kiest voor een klikgebit op implantaten verdwijnen deze klachten.

Hoeksma Dental Art in Culemborg maakt een gebit op maat zodat u weer voluit durft te lachen en genieten van het leven.

Het stappenplan

Het aantal behandelingen voor uw mond verschilt per persoon. Het exacte aantal behandelingen dat u nodig heeft hangt af van uw persoonlijke mondsituatie. Gemiddeld duurt het hele traject van begin tot eind ongeveer 3 maanden. De behandeling bestaat uit de fasen:

  • Kennismaking en intakegesprek (gezondheidscontrole, mondonderzoek en röntgenfoto’s)
  • Aanvragen machtiging bij zorgverzekeraar indien u voldoet aan bepaalde criteria
  • Aanbrengen implantaten onder plaatselijke verdoving (20 tot 40 minuten)
  • Verwijderen eventuele hechtingen, in helen van de implantaten
  • Rustfase voor het vastgroeien van de implantaten
  • Vervolgafspraken maken voor kaakafdrukken en beetregistratie, uitkiezen kleur en vorm nieuwe tanden, passen en plaatsen klikgebit, eindcontrole

Kosten

Een klikgebit wordt in veel gevallen grotendeels vergoed vanuit uw basisverzekering. We hebben contracten met bijna alle zorgverzekeringen zodat we de behandeling meestal zonder aanvraag al direct kunnen starten. U betaalt daarna alleen een eigen bijdrage en eventueel het nog openstaande verplichte eigen risico. Heeft u een aanvullende tandartsverzekering? Dan kan het zelfs zo zijn dat u het helemaal vergoed krijgt!

Benieuwd naar de mogelijkheden?