Algemene tandheelkunde
Een stralende lach door een gezond gebit

Algemene tandheelkunde

Het merendeel van de Nederlandse bevolking gaat twee keer per jaar voor controle naar de tandarts. Wij raden dit in zijn algemeenheid ook aan, tenzij de tandarts een ander persoonlijk advies geeft. Op deze manier bent u er nooit te laat bij en kunnen eventuele gebitsproblemen tijdig worden behandeld.

Controle

Tijdens de controle kijken wij of uw tandvlees gezond is en controleren wij uw gebit onder andere op gaatjes. Indien nodig kunt u op tijd worden doorverwezen naar een specialist, bijvoorbeeld op het gebied van tandvleesontsteking (de parodontoloog) of beugels (de orthodontist).

Preventie

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. U kent vast het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor uw gebit! Een paar dingen die bijdragen aan een gezond en mooi gebit zijn: op de juiste manier poetsen, flossen, stokeren of ragen en het regelmatig controleren van uw gebit door de tandarts of preventieassistentes. Normaal laat u uw gebit twee keer per jaar controleren. Wij helpen u aan de afspraak herinneren, want u ontvangt bericht van ons als het weer tijd is voor een periodieke controle. Op www.allesoverhetgebit.nl vindt u veel praktische informatie over preventie Sinds enkele jaren hebben de preventie-assistentes hun intrede gedaan in de tandheelkunde. Dit zijn ervaren tandartsassistentes die een aanvullende opleiding hebben gehad. De preventie-assistente geeft voorlichting, uitleg en instructie voor een optimale gebitsverzorging. Plaquecontrole, gebitsreiniging en sealen van gebitselementen behoren tot het takenpakket van de preventie-assistente.